Wie zijn wij
Het NHLStendenkoor is het hogeschoolkoor van de NHLStenden Hogeschool en kent een lange traditie .
Het koor bestaat uit medewerkers en (oud)studenten van de hogeschool, de Friese Poort en het Friesland College en is aangevuld met relaties van onze koorleden en staat onder leiding van Hans de Wilde.
De grootte van het koor varieert per jaar rond de 60 leden.

Het koor, bestaand uit amateurs zangers met een sterke affiniteit met de passiemuziek, voerde vrijwel jaarlijks één van de passies van Johan Sebastian Bach uit. Op het repertoire staan de Matthäus Passion, de Johannes Passion en de Lucas Passion. Daarnaast is ook de Schöpfung van Joseph Haydn uitgevoerd. Recentelijk stond The Armed Manvan Karl Jenkins op het programma.

Het koor verleende tot voor kort traditiegetrouw haar bijdrage aan de kerstvieringen van de hogeschool. De laatste jaren verzorgt het koor zelfstandig concerten in de adventsweken en concerten voor een goed doel maar ook als bijdrage aan grote evenementen van de hogeschool. Hierbij is het repertoire vaak wat lichter.

Het koor oefent iedere donderdagavond van 19.45 uur tot 22.00 uur in het hoofdgebouw van de vh Stenden Hogeschool in Leeuwarden. De repetities zijn inspirerend en gezellig. De repetitieperiode loopt parallel aan het schooljaar.

Het koor staat bekend om zijn grote betrokkenheid tijdens de uitvoeringen en ontvangt daardoor lovende recensies.

Als je van zingen houdt, studeert of werkt aan een van de HBO en MBO scholen in Leeuwarden en deelname aan het koor lijkt je wel wat, kom gerust eens kijken en luisteren op donderdagavond. Het koor kent geen audities maar soms is een stemtest nodig in verband met de balans van het koor.

Aanmelden kan bij de koorcommissie , ook als je een keer wilt luisteren.